Release Notes CAB Plan juni

I CAB Plan-versionen för juni månad hittar du nu ett antal förbättringar kring bland annat att sätta en handläggare på en arbetsorder samt att uppdatera effektiviteten på flera tekniker samtidigt.

Nedan kan du läsa mer ingående om den nya versionen.Länkar till Release notes finns efter läsning i notifieringslistan uppe till höger.

Sammanfattning Release notes CAB Plan april

  1. Välja handläggare på en arbetsorder
  2. Uppdatera effektivitet på flera tekniker samtidigt
  3. Nytt utseende för grunddata
  4. Hälsoundersökning som ny frånvaroorsak
  5. Välja miniatyrbild på en arbetsorder
  6. Bokade fordon för besiktning visas inte i sammanställningen på bokningsfliken
  7. Startdatum för reparation i kalkylen styr bokningsdatum i arbetsordern

Välja handläggare på en arbetsorder

I arbetsordern kan du nu välja en handläggare för reparationen. Tanken är att välja den person på verkstaden som är ansvarig för reparationen och har kontakt med fordonsägaren. Handläggaren väljs i överkant på arbetsorderfönstret. Där kan du välja de resurser som har rollerna administratör, bokare, planerare eller kundmottagare. Den som är handläggare syns sedan på ”tool-tip” i planeringen och i flödesvisningen samt på momentet i teknikervyn. Du kan också välja en specifik handläggare när du skapar en favoritsökning i flödesvisningen.

Uppdatera effektivitet på flera tekniker samtidigt

Nu är det enklare att se samt ändra effektiviteten på tekniker. På planeringsfliken, till vänster om namnen på resurserna, kan du klicka på en ikon för att öppna ett nytt fönster. Där kan du se vald effektivitet för alla resurser samt få fram den effektivitet som resurserna har haft den senaste månaden. Du kan sedan enkelt välja att uppdatera effektiviteten på enskilda resurser - eller alla resurser.

Nytt utseende för grunddata

Inställningarna i grunddata har delats upp mellan vad som är gemensamt och vad som är specifikt för CABAS och CAB Plan. Utseendet i inställningarna för resurser har också ändrats, för att du ska få en bättre överblick mellan olika typer av resurser.

Hälsoundersökning som ny frånvaroorsak

Det går nu att välja hälsoundersökning som en frånvaroorsak på en resurs.

Välja miniatyrbild på en arbetsorder

Nu kan du välja en bild som miniatyrbild på arbetsordern. Välj valfri bild från kalkylen eller bland de som är sparade i ärendet. För muspekaren över aktuell bild och klicka på stjärnan för att välja bilden.

Bokade fordon för besiktning visas inte i sammanställningen på bokningsfliken

I överkant på bokningsfliken visas en sammanställning över hur många fordon som ska in på verkstaden, respektive ut från verkstaden, för varje dag. Här har vi tagit bort skadebesiktningsbokningar, som tidigare räknades med i totalen, viket gör det enklare att se antalet fordon som ska repareras.

Startdatum för reparation i kalkylen styr bokningsdatum i arbetsordern

Planerat startdatum för reparation i kalkylen är det datum som automatiskt kommer att väljas som preliminärt startdatum för när reparationen ska bokas. Detta gäller inte om du i grundinställningar har valt att datum ska väljas manuellt, för varje ny bokning.