Release Notes Februari

Sammanfattning Release Notes 8.3

      1. Hämta fordons- och ägarinformation från nationellt fordonsregister
      2. Skapa en ny CABAS-kalkyl från CAB Plan-ärendet
      3. Uppdatering av CABAS-kalkyl med information från CAB Plan
      4. Automatiskt val av telefonnummer för SMS-utskick
      5. Jobb flyttas till ”Att-Göra”-listan vid tillägg av frånvaro
      6. Markering av automatisk utstämpling vid arbetstidens slut
      7. Händelser kan markeras som lästa av alla
      • Hämta fordons- och ägarinformation från nationellt fordonsregister

      Nu finns möjlighet att hämta fordons- och ägaruppgifter från det nationella registret direkt i CAB Plan-ärendet. Knappen för att göra detta finns i fliken för fordonsinformation. Om det finns någon information i fälten innan, så kommer det att indikeras att ny information finns och du får välja om du vill lägga till den nya informationen. Vilken information som hämtas kan variera beroende på land.

      • Skapa en ny CABAS-kalkyl från CAB Plan-ärendet

      Om du inte har redan har en CABAS-kalkyl kopplad till CAB Plan-ärendet, t.ex. i ett skadebesiktningsärende, så kan du nu skapa en kalkyl direkt från ärendet. Du får välja skademoment och om det är en plåt- eller glaskalkyl. Informationen som finns på fordon och ägare i CAB Plan-ärendet kommer då att överföras till kalkylen.

      • Uppdatering av CABAS-kalkyl med information från CAB Plan

      I CABAS-kalkylen finns nu möjlighet att hämta information från kopplade CAB Plan-ärenden. Väljer du att göra detta får du upp ett fönster med eventuell information som skiljer sig mellan kalkylen och CAB Plan-ärendet. Bocka ur de eventuella värden som du inte vill att kalkylen ska uppdateras med och klicka på OK.

      • Automatiskt val av telefonnummer för SMS-utskick

      I stället för att välja ett telefonnummer manuellt för utskick av SMS-påminnelser så kan nu CAB Plan göra det automatiskt. I Grunddata/Organisationsinställningar/CAB Plan/SMS så kan du välja att aktivera denna möjlighet och också vilka telefonnummer som är tillåtna att använda. Du kan även ange vilket telefonnummer som ska väljas i första-, andra- och tredje hand.

      • Jobb flyttas till ”Att-Göra”-listan vid tillägg av frånvaro

      Om du lägger till frånvaro på en tekniker som har jobb inplanerade, kommer du att få frågan om du vill flytta dessa jobb till ”Att-göra”-listan. Tidigare behövde du planera om jobben innan du kunde lägga till frånvaron.

      • Markering av automatisk utstämpling vid arbetstidens slut

      Om teknikern inte själv har stämplat hemgång vid arbetstidens slut och detta sker automatiskt under natten, kommer denna stämpling märkas med ”(A)” i teknikerfliken och i teknikerrapporten. Detsamma gäller raster som du har valt ska läggas till automatiskt utan att teknikern stämplar eller accepterar att lägga till vid fråga.

      • Händelser kan markeras som lästa av alla

      Nu kan du välja att en händelse ska markeras som läst av dig själv, som tidigare, eller om den ska markeras som läst av alla. Väljer du den senare, kommer inte händelsen att vara synlig för de övriga i organisationen, men den kommer att vara tillgänglig i historiken.