Bilkompani Kalmar - Årets Skadeverkstad 2019

På Motorgalan i november prisades Årets Skadeverkstad 2019. CAB var kategorivärd och har intervjuat Fredrik Håkansson, Skadeverkstadschef på Bilkompani Kalmar, om utmärkelsen.

Grattis till utmärkelsen! Hur känns det att bli Årets Skadeverkstad 2019?

- Det känns stort, bara att vara nominerad till priset kändes stort, att dessutom vinna känns fantastiskt! Det är ett lyckorus hos allihopa - från alla på golvet till ägarna. Det är en fin kvalitetsstämpel på oss som vi får stoltsera med hela året som vi innehar titeln.

Var det väntat?

- Förhoppningen fanns, vi hoppades givetvis på att det skulle bli vi. Vi har inte fått några sådana utmärkelser tidigare, inte alls av det här slaget.

Varför tror du att just ni vann kategorin?

- Förmodligen vann vi på grund av allt jobb som vi har lagt ner. Vi har arbetat mycket med våra processer och rutiner, att anamma tratt-teorin, det vill säga att vi gör det stora arbetet i början och får det enklare i slutet. Planeringen fungerar mycket bättre när vi gör rätt från början och undviker hafsiga kalkyler.

Har du några värdefulla tips till andra skadeverkstäder som vill optimera sin skadeprocess och stärka sitt team?

- Jag rekommenderar att man anammar rutiner, processer och de hjälpmedel som finns för att göra rätt. Vi har ställt många frågor och har haft mycket kontakt med CAB för att hitta rätt arbetssätt. Våga ring och fråga om det du är osäker på, var nyfiken. Hotlinen och Supporten på CAB är jättebra!

- För att stärka teamet jobbar vi bland annat med teambonus. Vi vill att alla ska kunna hjälpa varandra och känna att vi drar åt samma håll. Vi håller täta möten och alla är informerade om vad som händer och vart vi är på väg. Alla måste känna sig delaktiga i det som händer på daglig basis för att kunna ta eget ansvar.

Hur firade ni utmärkelsen?

- Vi firade med tårta på måndagen efter prisutdelningen. Vi ska också ta ut hela teamet på plåt och lack på middag för att fira.

Tack Fredrik Håkansson, Skadeverkstadschef på Bilkompani Kalmar, och stort grattis till utmärkelsen Årets Skadeverkstad 2019!