CAB - optimizing the line

En julklapp som räddar liv

I år har medarbetarna och CAB gjort det igen: En gemensam insamling till välgörenhet. Just i år klappar våra hjärtan lite extra för cancerforskning och arbete med psykisk ohälsa, dit nu 280 000 kr går.

Att göra gott förenar de anställda på CAB och den omtyckta julinsamlingen är en aktivitet av flera, där medarbetare och CAB som företag går samman för att göra skillnad - och bidra till ett samhälle som alla vill vara en del av. Just i år har vi valt att de insamlade pengarna ska gå till cancerforskning och arbete med psykisk ohälsa.

- Engagemanget bland medarbetarna har varit stort, likt tidigare år. Insamlingen är något som alla ser fram emot och det är en rolig grej att göra det tillsammans med företaget, då effekterna blir större, berättar Karina Sick Larsson, HR Manager på CAB Group AB.

CAB har kontor i Sverige, Norge och Finland, därför skänks pengarna till organisationer med samma önskade inriktning i dessa tre länder.

- Vi är oerhört stolta över vårt gemensamma bidrag, ett bidrag som räddar liv, avslutar Karina.

2018 års julinsamling är på totalt 280 000 kronor. Pengarna fördelas enligt anställdas önskemål på följande sätt:

60 % till Cancerforskning
40 % till arbete med psykisk ohälsa

I år går vårt stöd till följande organisationer:

  • Cancerfonden (Sverige)
  • Kreftforeningen (Norge)
  • Cancerstiftelsen (Finland)
  • Mind (Sverige)
  • Mental Helse (Norge)

Tusen tack för den generösa julgåvan! Mind kommer att omsätta den till medmänskligt stöd i våra volontärbemannade stödlinjer. Varje år tar vi emot ca 30 000 samtal från människor i kris som behöver någon som lyssnar. Med hjälp av er gåva kan vi fortsätta göra det. För det vill jag och mina kollegor säga stort tack! Bara tillsammans kan vi förebygga psykisk ohälsa och skapa ett samhälle där ingen tar sitt liv." Karin Schulz, Generalsekreterare Mind