Google Maps

I CAB’s system kan tjänsten Google Maps tillhandahållas. Det innebär att CAB kan visa interaktiva kartor direkt på webbplatsen samt beräkna avstånd till och från olika adresser

Genom att du använder Google Maps genom CAB’s system aktiveras en undersida från CAB’s system. Dessutom överförs information om din enhet/dator till Google, t.ex. din IP-adress och annan teknisk information av din enhet/dator samt datum och tid för förfrågan. Vid användande av vägbeskrivning i kartan skickas t.ex. startadressen m.m. Det sker oavsett om du har Google-användarkonto eller inte som du är inloggad på. Om du är inloggad i din Google-profil tilldelas dina data direkt till ditt konto. Om du inte vill att data ska tilldelas Google-profilen måste du logga ut innan du klickar på länken.

Beroende de inställningar du gjort är det dessutom möjligt för Google att samla in platsdata. Denna insamling och inställningsval är en fråga som helt regleras mellan Google och användaren.

Google är ensamt ansvarig för Googles datainsamling, användning och bearbetning av data som insamlas och bearbetas genom kartfunktionen. För mer information läs Googles [Google Private Policy, länk till villkor]

CAB kan inte påverka vilka uppgifter som samlas in eller databehandlingsåtgärderna Google gör, och bolaget har heller inte någon kännedom om den fullständiga omfattningen av datainsamlingen, ändamålen för vilka den behandlas eller lagringsperioder. Google lagrar bl.a. dina uppgifter i form av användningsprofiler, som de sedan använder i marknadsföringssyfte eller för marknadsundersökningar, och/eller den behovsanpassade designen av dess webbplats. En analys av denna typ görs (även för användare som inte är inloggade) speciellt för att kunna tillhandahålla behovsbaserad annonsering, och för att informera andra som använder det sociala nätverket om dina aktiviteter på vår webbplats. På samma sätt har CAB ingen information om Googles radering av insamlade data.

För att förhindra att uppgifter tilldelas en befintlig profil hos Google måste du logga ut innan du klickar på länken. Du har rätt att invända mot skapandet av dessa användarprofiler, men för att utöva denna rätt måste du kontakta Google.